Speedy’s Café – Nederlands


2. Internationale Email Interview – Übersetzerin/translator: Lokke Rietdijk

Speedy’s Café heeft zich bereid gevonden deel te nemen aan het email interview, waarbij de vragen van jullie kwamen.

1. Wanneer werd het jullie duidelijk dat jullie locatie gebruikt zou worden in BBC Sherlock?
Een paar maanden voor ze begonnen met filmen. Het was een enorme verassing voor ons en we vonden het geweldig een onderdeel te kunnen zijn van zoiets briljant en echt Engels!

2. Van wie was het idee om sommige gerechten te vernoemen, zoals de Sherlock & John wraps?
Ten eerste zijn we in alles erg geïnspireerd door de Sherlock fans, en de eerste ideeën voor Sherlock gerechten kwam dan ook voort uit hun enthousiasme. Om de Sherlock groep nog dichter tot elkaar te krijgen besloten we hen om ideeën te vragen voor de Sherlockwrap. Toen we een winaar hadden gekozen kon een Watsonwrap niet achterblijven! Want waar Sherlock is daar is ook Watson. En om ook de vegetarische gasten van dienst te zijn werd de Watsonwrap vegetarisch, omdat de Sherlockwrap een echt vleesgerecht is.

3. Hoeveel Sherlockians komen per dag naar jullie cafe en hoeveel komen ook echt iets bij llie eten?
Er komen ongeveer 10–20 Sherlock fans per dag langs om foto’s te maken. De meeste fans komen graag even binnen om iets te bestellen en al de foto’s te bekijken die aan de muur hangen. Iedereen is zo meelevend met alles wat te maken heeft met de show en dit alles maakt ons wel wat verlegen!

4. Zijn de T-shirts de enige souvenirs die jullie verkopen? En zijn ze online verkrijgbaar?
In navolging op de T-shirts verkopen we ook bekers met daarop ons rode tapijt! We zitten vol met ideeën maar op dit moment willen we het allemaal wat basic houden. We zoeken naar een methode om deze producten te gaan verkopen via onze internet-
pagina. We hebben een gelimiteerd aantal producten te verko-
pen via Ebay, dit alles voor de fans die niet kunnen wachten! Als je niet naar Londen kan komen, betekent dit niet dat je niet iets van Speedy’s kan bezitten!!

5. Hebben jullie een foto van jullie medewerkers met de BBC Sherlock cast?
We hebben best een aantal foto’s op Twitter gezet van onze medewerkers met Benedict en Martin en ook een met de eigenaar (Chris Georgiou) samen met de prachtige vrouwelijke cast van Sherlock. En er hangen er nog meer in de zaak zelf.

6. Denken jullie dat Speedy’s een soort pelgrimsoord is geworden voor Sherlockians?
Het is een raar idee maar ik denk het wel. Je kunt het zo zien, Speedy’s is een plek waar de fans naar toe kunnen komen om dichter bij hun geliefde show te zijn. Ze kunnen hier andere mensen ontmoeten met dezelfde interesses.
Het is erg leuk om te zien dat mensen van allerlei achtergronden tot elkaar komen verbonden door een programma.

7. Wat was het coolste ding wat jullie hebben meegemaakt door het meedoen in Sherlock?
Toen we de serie voor het eerst keken op de tv, toen werd het ons pas echt duidelijk. We hebben met elkaar gekeken. Het was allemaal zo onwerkelijk, we zagen ons eigen rode tapijt op de tv!
Maar ook de „spanning“ van het werken op een filmset en om te zien hoe alles geweldig in elkaar zit. En natuurlijk het ontmoeten van de geweldige cast en crew!

8. Hoe voelt het om betrokken te zijn in het proces van het maken. Van een televisie serie zoals Sherlock?
Het is allemaal erg overweldigend en we voelen ons ook erg vereerd dat ze ons cafe hebben gekozen! Sherlock is zo iconisch en het BBC programma is een enorm succes en dat maakt ons alleen maar nog meer vereerd!

9. Hoe waren de acteurs tijdens de opnames? Waren ze aardig, vriendelijk, humoristisch?
Om eerlijk te zijn waren alle acteurs geweldig! Benedict en
Martin waren zo aardig, beleefd en enorme harde werkers!
En Una Stubbs zij speelt Mrs. Hudson is zo lief en vriendelijk. Iedereen was erg aardig en bescheiden en erg vriendelijk.

10. Na de serie is Speedy’s erg populair geworden onder de Sherlock fans. is er ooit iets geks gebeurd met de internationale fans die Speedy’s kwamen bezoeken?
Er zijn ooit Duitse fans geweest die compleet verkleed als Sherlock en Watson binnen kwamen!

Het overzetten van de interviews in verschillende talen:

Bahasa Indonesia sherlockianid.tumblr.comDeutsch sherlock-de.com & swisssherlockians.tumblr.comEnglish sherlockcanada.tumblr.com & sherlocknyc.tumblr.com & sherlockdc.wordpress.com & tvandfilmprojects.tumblr.comEspañol Sherlock ArgentinaFrançais bbcsherlockfrance.com & Le Cercle HolmesienNederlands sherlock-de.comPortuguês sherlockbrasil.blogspot.com.brSuomi sherlockfinland.wordpress.com