Speedy’s Café – Nederlands 2


Voortzetting – 2. Internationale Email Interview – Übersetzerin/translator: Lokke Rietdijk

Speedy’s Café heeft zich bereid gevonden deel te nemen aan het email interview, waarbij de vragen van jullie kwamen.

11. Wie is je favoriete karakter in Sherlock naast Sherlock zelf?
We houden van ze allemaal, maar Mrs. Hudson is zo’n warm karakter, dat we allemaal wel zo’n huisbaas zouden willen hebben! Martin heeft John echt geweldig neergezet, realistisch en cool. Moriarty gespeeld door de briljante Andrew Scott is een ontzettend spannende badguy en natuurlijk de prachtige Irene Adler haar schoonheid, charme en dit alles met een mysterieuze kant eraan. Ze zijn allemaal briljant en fantastisch en we kunnen dan ook niet kiezen.

12. Hebben jullie een leuk verhaal over een gebeurtenis op een opname dag of over een cast of crew lid?
Tijdens de opnames was het mooi weer en om te zorgen dat het weer klopte bij het script gebruikten ze verschillende machines om het te laten regenen en sneeuwen. Het was geweldig om te zien hoe zoiets de straat transformeerde! En als ze klaar waren was het alsof er niets gebeurt was!

13. Wat was het liefste of het mooiste ding wat een BBC Sherlock fan heeft gedaan bij Speedy’s of buiten bij de deur?
Er is eens een groep geweest die buiten aten compleet gekleed als role players. Je kan je voorstellen dat de vaste klanten hiervan opkeken. Ook krijgen we vanuit de hele wereld fan art toegestuurd in alle soorten en maten (zelfs cake!) Wij vinden alle Sherlockians erg creatief en om omringd te zijn door al deze creativiteit en de positieve energie die de show uitstraald is voor ons erg inspirerend!

14. Hoe is het dagelijks leven veranderd na Sherlock?
Natuurlijk heeft de grote populariteit van de show er aan bijge-
dragen dat Speedy’s goede reclame heeft gekregen! Er zijn iedere dag wel fans die buiten en binnen foto’s komen maken.
Ze willen met ons personeel op de foto en vragen de eigenaar zelfs om zijn handtekening! Allemaal heel speciaal maar we vinden het erg belangrijk om ons te focussen op het serveren
van goed voedsel en zouden graag daar om bekend zijn. En onderdeel van Sherlock zijn is een echte bonus!

15. Zijn er plannen om jullie website uit te breiden met bijvoor-
beeld het menu, de geschiedenis van Speedy’s, anekdotes van de opnames en bijvoorbeeld recepten?

We hebben het er pas nog over gehad! Er zal binnenkort meer info aan de site worden toegevoegd. We hebben het dit jaar enorm druk gehad en gaat de voortgang van de website langzaam, maar daar gaat binnenkort verandering in komen!

16. Wat zit er in de Sherlock en de Watson wrap?
In de Sherlockwrap zit: kip, backn, cheddar kaas, ijsbergsla, paprika, rode ui, komkommer en chillisaus. En in de Watsonwrap zit: geroosterde groenten, spinazie, tomaten, lente ui, brie en creme fraiche. We hebben voor deze combinaties gekozen omdat we vonden dat zij de karaktertrekken van Sherlock en John het best vertegenwoordigden.

17. Naast de Sherlockwrap, welke gerechten zou je ons aanbevelen?
De vaste klanten komen hier echt voor onze gebakken ontbijtjes, we hebben lekkere salades en heerlijke burgers. Als je langs-
komt hou dan ook onze dagschotel in de gaten. Deze kan varië-
ren van Mexicaanse pasta tot een traditioneel vleesgebraad. We kunnen al ons eten aanbevelen, het ligt natuurlijk ook aan je persoonlijke smaak en je gemoedstoestand!

18. Zijn er nog andere Speedy’s restaurants en zo ja waar?
Nee die zijn er niet.. Speedy’s op Euston Square is de enige echte!

19. Zijn er ideeën voor een wedstrijd om een Speedy’s T-shirt te kunnen winnen?
Die ideeen zijn er inderdaad!.. Dus hou ons in de gaten!

20. Hebben jullie een hoop nieuw personeel moeten aannemen na de serie?
We hebben eigenlijk de zelfde groep werknemers als voor de serie. We zijn een grote familie die het iedereen, vaste klant of fan van de serie naar hun zin willen maken en met een voldaan gevoel weer weggaan.

21. Zijn jullie bang voor het stoppen van de serie? (Wat hopelijk niet gaat gebeuren voor serie 20)
Natuurlijk zouden wij het geweldig vinden als de serie doorgaat tot serie 100, maar we weten dat het ooit zal stoppen. Het was geweldig om er een onderdeel van te zijn. De show leeft altijd voort door zijn fans en we vinden de steun en de liefde die we hebben mogen ontvangen van de fans geweldig!

22. Hebben jullie de prijzen verhoogt ma het succes van Sherlock?
De prijzen zijn eigenlijk nog steeds zoals ze waren. We zijn ei-
genlijk een heel gewoon cafe en proberen ook als zodanig te werken. De show is een uitbreiding van onze persoonlijkheid. Maar de grootste reden dat de vaste klanten terugkomen is voor de kwaliteit van het eten en onze vriendelijke werknemers.

23. Hoeveel mensen werken er bij Speedy’s?
In totaal werken er 7 mensen bij Speedy’s, dit is inclusief onze
2 koks en de eigenaar. We zijn dus een klein team en kunnen allemaal erg goed met elkaar werken.

Het overzetten van de interviews in verschillende talen:

Bahasa Indonesia sherlockianid.tumblr.comDeutsch sherlock-de.com & swisssherlockians.tumblr.comEnglish sherlockcanada.tumblr.com & sherlocknyc.tumblr.com & sherlockdc.wordpress.com & tvandfilmprojects.tumblr.comEspañol Sherlock ArgentinaFrançais bbcsherlockfrance.com & Le Cercle HolmesienNederlands sherlock-de.comPortuguês sherlockbrasil.blogspot.com.brSuomi sherlockfinland.wordpress.com